Rețea de socializare de pescuit
Srpski Itebej Jezero Šaran

Srpski Itebej Jezero Šaran

Jezero Srpski Itebej se nalazi na samom ulazu u Srpski Itebej. Dolazeći iz pravca Zrenjanina prva ulica sa desne strane vodi do njega. Pre dvadesetak godina stajala je tu klasična bara, koja je dobijena prilikom nasipanja i učvršćivanja benta Begeja. Projektovana su i napravljena ostrva u jezeru.

Jezero je veličine 6.5 hektara. Njegova vodena površina je nepravilnog oblika, najveća širina mu je 262 m, dok je prosečna širina 125-126 m. Prosečna dubina vode je 1.5 m, a najveća oko 2m. Na njenoj obali kod ulaza na jezero izgradjena je kućica za prijem posetilaca. Ova druga je sa stolovima i klupama. U priobalnom pojasu postavljena je česma sa pijaćom vodom.

Na jezeru se prvenstveno love šarani. Peca sa tehnikom po izboru. Mamac je po izboru.  Dozvoljeno je pecanje sa najviše tri štapa sa po jednom udicom. S tim da svaki ribolovac dobija od domaćina po podmetač za ribu. Ribe se puštaju nazad u vodu, osim bele ribe gde spadaju i karaši, od kojih sa vode uz dnevnu dozvolu može se poneti 5 kg.

Ako uslovi dozvoljavaju ribolovna sezona počinje od 1. marta i traje do 31. decembra.

Peca se svakodnevno od 6 sati izjutra do 20 uveče s tim da petkom i subotom dozvoljeno je 24 satno pecanje, to jest i noćno pecanje.

Na feeder takmičenjima meri se sva ulovljena riba. Takmičenja traju 8 sati i može na njima da učestvuje 14 ekipa. Jednom godišnje na jezeru organizuje se i Feeder maraton koji traje neprekidno 24 sata.

Locuri din apropiere: