Rețea de socializare de pescuit
Sent Andreja

Sent Andreja

Jezero Sent Andreja Ečka je posle dve decenije ponovo u funkciji , smešteno u okviru kompleksa Ribarskog gazdinstva „Ečka“, u blizini Lukinog Sela.

Ribarsko gazdinstvo Ečka udaljeno je petnaestak kilometara od Zrenjanina ka Beogradu, i najveće je na Balkanu, a drugo-treće u Evropi. Jezera, velika i ona koja bismo nazvali tek jezercima, zauzela su ravnicu između Begeja i Tise, čijim se vodama napajaju. Poznavaoci kažu da posebnu vrednost ima vetar koji neprestano duva iznad površine jezera i mreška njihovu površinu, obogaćujući ih tako na prirodan način kiseonikom.

Jezero Sent Andreja su zapravo dva jezera (Sent Andreja 1 i Sent Andreja 2) uređena za sportski ribolov i poribljena. Ukupna površina jezera je 4.2. Ribolov je na njima zasnovan na principu “Catch & Release”- “Uhvati i pusti”. Uhvaćena bela riba “babuška” može se poneti u sklopu dnevne dozvole, a šaran do 3 kg se može otkupiti po važećem cenovniku. Jezera su namenski  uređena, sa numerisanim pecaroškim mestima, klupama i nastrešnicama od trske. Od marta do oktobra, svih dana u nedelji, jezera su otvorena od 5 do 19 časova.Na jezeru se mogu upecati kapitalni primerci šarana i amura. Svake godine jezera Sent Adreja se poribljava od 2017-te godine.

Ljubazni domaćini omoguće će Vam ne zaboravno iskustvo na ovom jezeru. Prelep ambijent i ogromo vodeno prostranstvo učiniće da se ovom jezeru zasigurno ponovo vratite.

Locuri din apropiere: