Rețea de socializare de pescuit
Figura

Figura

Jezero Figura, Novi Itebej nalazi se na 30tak kilometara od Zrenjanina. Jezero održava Udruženje sportskih ribolovaca Figura, Prosečna dubina jezera je oko 1.5m.

Udruženje organizuje redovno radne akcije i kao takvo je jedno od retkih udruženja gde su radne akcije uopšte uspele. To dovoljno govori koliko su složni i dobro organizovani članovi ovog udruženja.

Jezero Figura poseduje 2o uredjenih šaranskih pozicija. Prosečna težina šarana na jezeru je 3kg a amura 2kg.  Prilaz jezeru je lepo urađen kao i prilaz svakoj od šaranskih pozicija.

Ljubazni domaćini će Vas uvek prijatno dočekati i pokazati najidealnije spotove za pecanje. Na samom jezeru postoji i igralište za decu kao i mesto za pečenje roštilja. Velika nastrešnica izgrađena je za potrebe čestih takmičenja na jezeru.

Jezero Figura u Novom Itebeju se često poribljava gotovo svake godine pa je tako ove godine poribljavanje urađeno u aprilu mesecu. Prošle godine je to bilo u martu mesecu. U vodu je pušteno 600kg šarana od 2-5kg, 100kg amura 0.2-1.5kg, i 50kg karaša. Riba je poprilično borbena što i ne čudi jer je voda na ovom jezeru poprilično čista.

Na jezeru Figura često se održavaju brojna takmičenja u organizacije USR “Figura”.  Pored uspešnog ribolova na ovim takmičenjima se prvenstveno prave odlična druženja.

Pogledajte spisak šaranskih takmičenja za ovu godinu.

Locuri din apropiere: