Das soziale Netzwerk für Angler
Black Carp Lake

Black Carp Lake

A Black Carp Lake 2020 tavaszától, azaz március 01-től fogadja a C&R sporthorgászokat - Pápa külterületén, a Téglagyári út végén lévő Vajda Lakótelep mögött.

Összesen 5 ha vízfelülettel és 4,5-6 m vízmélységgel, tagolt mederrel - több szigettel. Minden horgászállásnál törésekkel, púpokkal rendelkező nagyhalas tavunk igen izgalmassá teszi a horgászatot. A tó átalakításakor fő szempont volt a vad környezet lehetőség szerinti maximális megtartása, így a tó teljes egészében nádassal határolt maradt, csupán a stégek helye került bevágásra a nádfalba. A parton található fák és bokrok is eredeti állapotukban megmaradtak, így igazi természeti környezetben, hűs fák árnyékában horgászhatnak a sporttársak. A terület gyönyörű, zavartalan környezetben található, melyről a területet körbevevő kerítés is gondoskodik. A tó kristálytiszta vizű, amelyben dús nádasok és gazdag aljnövényzet található. A tó horogszűz ős nagyhal állománnyal rendelkezik, mely főként ponty, amúr és busa. 2019. őszén jelentős mennyiségű, szintén horogszűz 10-15-20 + kg-os pontyok, 7-15-20 kg-os amúrok, illetve 8-15 kg-os tok került telepítésre. A nagyhalak telepítése idén tavasszal folytatódik. A tóba érkezik pár igazi nagyágyú: 25 + ponty és amúr. A tavon, hosszú évek óta nincs hivatalos horgászat, szerencsére jó pár remetének sikerült elkerülnie a rabsicok áldásos tevékenységét, így igazi rejtély, hogy valójában mekkora is a legnagyobb hal tóban. A tavon 8 horgászállas kerül kialakításra a Vajda Lakótelep felőli oldalon, mely 3x4 m stèggel, illetve 2x3 m szigetelt faházzal rendelkezik. Állásonként 2-2 horgász tud kényelmesen és zavartalanul horgászni. A bejáratnál büfé és központi zuhanyzó, illetve vizesblokk áll a vendégek rendelkezésére. A tavon horgászonként 2-2 bottal lehet horgászni, a részletes szabályzat itt megtalálható a Facebook oldalunkon. A szabályok megszegése esetén azonnali és végleges kizárás jár!

A Balck Carp Lake-en törekszünk a minél magasabb minőség elérésére, így csupán 8 darab 3x4 m stég kerül kialakításra, stégenként 2-2 horgász számara a zavartalan és sikeres horgászat maximális lehetősége miatt A stégek 50 m-re vannak elhelyezve egymástól. Ezen felül, egy VIP hely kerül kialakításra a túlparton. 

Minden stéghez tartozik egy 2x3 m szigetelt faház, valamint a tó bejáratánál egy központi zuhanyzó es büfé a horgászok zavartalan es kényelmes pihenésének, kényelmének biztosítására. 

A fentiek miatt a tavon egy időben maximum 18 horgász horgászhat egyszerre!

A tóról halat elvinni szigorúan TILOS!

 A tavon való horgászat során maximálisan ügyelni kell a kifogott halakkal való bánásmódra, illetve épségére! Szeretnénk, hogy ha ezekre a halakra unokáink is horgászhatnának!

Üdvözlettel, 

Balck Carp Team

Orte in der Nähe: